donderdag 31 januari 2013

SHOP MY HOME #02

Ik had hier al aangegeven dat ik binnenkort weer nieuwe tweedehandse spullen op mijn blog zet om te verkopen. Ik ben nog steeds aan het veranderen in huis, want het is nog steeds te vol en ik ben simpelweg uitgekeken op het 'landelijke' stijltje wat ik eerst in huis had.
De vorige keer dat ik spullen hier had geplaatst, ging de verkoop niet onaardig en dat wil ik nu natuurlijk ook weer bereiken :)


Dus hou mijn blog in de gaten voor leuke woonaccessoires van bijvoorbeeld Riviera Maison.

FAVORITES: OUTFIT OF A PRINCESS

Het was maandag breaking news: koningin Beatrix treedt af en op 30 april 2013 doet ze formeel afstand van de troon en wordt prins Willem Alexander ingehuldigd als koning. Best bijzonder dat wij dit mogen meemaken toch?
Om toch dichtbij mijn eigen interesses te blijven, is het niet echt spannend om over de outfits van prins Willem Alexander te gaan praten, want die heeft niet de meest bijzondere outfits....maar dat is mijn mening, het kan zijn dat jij dat anders ziet.
De outfits van prinses Maxima vind ik toch veel interessanter om over te praten, want onze toekomstige koningin weet wat stylish verantwoord is! Sowieso is het koningshuis door haar aanwezigheid veel hipper en, naar mijn mening, veel minder stijf geworden. Daar passen haar outfits heel goed bij, want een zwart leren jurk is niet het eerste waar je aan denkt bij een prinses.Prinses Maxima is een hele mooie vrouw en haar outfits maken het plaatje helemaal af, daarom heb ik mijn favoriete outfits van prinses Maxima op een rijtje gezet. Ze staan in willekeurige volgorde, want ik vind ze allemaal even leuk.

outfit #01
Klik  hier voor de bron

woensdag 30 januari 2013

NEED THIS

Jup....ik heb weer een crush en dit keer op een plaid of in de volksmond: een deken! Klinkt misschien raar, maar toen ik foto's op (jawel!!) Pinterest zag, was ik toch wel een beetje verliefd hihi....
Ik ben sowieso helemaal verzot op Scandinavische interieurs en dan heb ik het over de zwart/wit/grijze interieurs en niet de bonte variant.
Maar om het weer over mijn crush te hebben, het is een 'cross blanket' van Pia Wallén en ik kan geen website in Nederland vinden waar ik het kan bestellen, dus ben ik aangewezen op buitenlandse sites en qua prijs zit er verschil in. Maar als jij wel een Nederlandse winkel/website hebt gevonden, dan hoor ik het graag!
Over prijs gesproken, de prijs is niet zo heel erg laag....dus binnenkort komen er weer wat spullen online staan, die ik al een tijdje geleden had opgeborgen vanwege het veranderen van mijn interieur. Dus hou mijn blog in de gaten, wie weet ben jij straks de gelukkige eigenaar van de grote witte rattan tray van Riviera Maison (geweldige teaser hè?).

Oké genoeg gepraat, nu de foto's laten zien, de foto's komen wederom van Pinterest.com.

WHAT'S NEW

Zoals ik hier al aangaf wilde ik een stuk van mijn haar af, toen ik weer wat fitter was had ik een afspraak gemaakt bij de kapper.
Ik liet een voorbeeld zien van de gewenste haarlengte en mijn kapster die schrok....'zo kort, het is juist zo mooi lang'. Uhuh....lang is het, mooi totaal niet! 

dinsdag 29 januari 2013

RECAP #03

Pfffffffffff....ik word soms zo ontzettend moe van mijn laptop, afgelopen week kon ik geen foto's uploaden naar mijn blog, gelukkig is dat nu opgelost....niet dat ik weet wat de oplossing was, maar ik kan nu weer foto's uploaden.

Normaal is de titel 'Weekly recap', maar dat volstaat nu niet aangezien het een hele tijd geleden is dat ik een recap heb gepost.
Maar better late than never....hierbij een recap van vorige week. Ik was ziek/niet fit, dus zo heel spannend was het niet. We hadden wel het één en ander gedaan.....enjoy xo!

Aangezien mijn broeken de laatste maanden (of jaren?!!) strakker zijn gaan zitten, heb ik besloten om gezonder te eten....dus niet onbeperkt snacken, geen kroket in de pauze (heeeeeeellll af en toe, maar voorlopig nog niet), geen suiker in de thee, etc. En daar hoort ook een gezonde lunch bij, ik had hier een paar Wasa knäckerbrödjes klaargemaakt met Hüttenkäse en avocado (en versgemalen zout en peper) en het is werkelijk goddelijk!!! Het is natuurlijk gezonder om dit klaar te maken met volkoren crackers, maar ik ga het meteen cold turkey doen.

zondag 20 januari 2013

QUOTES #03: WORDS TO REMEMBER

Tja...de titel zegt het al: WORDS TO REMEMBER

Mooie woorden om te onthouden, omdat ze je kunnen helpen iets te bereiken of om dingen nuchter te bekijken.

Ik type alweer veel te veel, ik laat de quotes hun werk doen....


zaterdag 19 januari 2013

NEW HAIR

Ik ben mijn haar zooooooooooooooo ontzettend zat!!!
Als ik me weer wat beter voel, dan ga ik een afspraak maken bij de kapper en laat er een flink stuk afknippen.
Sinds de laatste zwangerschap is mijn haar niet hetzelfde....het is nu veel dunner en heel breekbaar, echt lelijk. Ik heb twee keer een keratine behandeling gehad en dat was heel goed voor mijn haar, maar € 275 per behandeling vind ik een beetje te duur. Het blijft wel drie tot vijf maanden in je haar zitten....toch is het een flink bedrag.
Dus leek het mij beter om er gewoon even goed de schaar in te zetten en misschien ga ik wel voor een pony...daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Naar deze kapsels gaan mijn voorkeur uit, de haarkleuren zijn ook prachtig.....nu nog één kiezen.


vrijdag 18 januari 2013

DAMN YOU FLU

Sinds woensdag zit ik ziek thuis met een griepje, ik had 'm niet uitgenodigd en blijkbaar gaat ie ook nog niet weg....dus maken we er het beste maar van.
Tussen het slapen door probeer ik mij te vermaken op de laptop en kom dan telkens op Pinterest uit...en dat is helemaal zo slecht nog niet. Ik zit echt van alles te pinnen: fashion, food, eat clean (daar komt nog een uitgebreid blogje over), beauty en natuurlijk inspirerende interieur foto's!
Als je eenmaal begint, dan kan je moeilijk stoppen....net als pinnen in real life ;)

En zoals jullie van mij gewend zijn, deel ik de inspirerende foto's natuurlijk met jullie.
Ik ben groot fan van oud en gebruikt hout....het geeft zo'n prettige sfeer aan een interieur.


maandag 14 januari 2013

OPERATION PLAYROOM

Toen wij onze huidige woning een aantal jaren geleden kochten, was de ruimte van de speelkamer een schuur/berging. Tot voor kort (twee jaartjes volgens mij) hadden wij het verbouwd tot een speelkamer voor de kinderen, waar ze een dvdtje konden kijken, op de Nintendo WII konden spelen, Lego bouwwerken konden maken en het grootste voordeel was dat ik al dat speelgoed niet in de woonkamer had liggen :)

Ik had afgelopen week bedacht dat we die kamer weer eens flink onder handen kunnen gaan nemen, want ik vind het een saaie kamer en het kan wel wat pit gebruiken. De muren zijn nu nog taupe met witte sierlijsten aan het plafond en hoge plinten. De sierlijsten en plinten die blijven wel, maar qua kleur wordt het een meer frissere en edgy sfeer wat bij een speelkamer past.
Mijn inspiratie heb ik gehaald van Pinterest en ben op zoek gegaan naar de Scandinavische zwart/witte sfeer en ohhhhhhhhhhhhh wat kwam ik veel moois tegen.
Iedereen kent 'm bijna wel: de Ektorp bank van Ikea. Wij hebben ook zo'n bank in de speelkamer staan met een Blekinge witte hoes. Wat zo makkelijk is aan de Ektorp banken, is dat de hoezen verwisselbaar zijn en daarom ook makkelijk de wasmachine in kan, met kinderen is dat dus ideaal.
Dit wordt het kleurenpalet voor de kinderkamer:

zondag 13 januari 2013

FAVORITES: BRAXTON HOME COLLECTION

Een vriendin van mij attendeerde mij erop dat het interieurmerk Braxton Home Collection ook leuke items in hun collecties heeft.
Ik kende Braxton alleen heel globaal en bijzonder vond ik het niet. Ook dacht ik dat de stijl landelijk was, aangezien ik van dat sfeertje af wil, heb ik mij nooit verdiept in Braxton.Nadat mijn vriendin dat tegen mij had gezegd, ben ik het web af wezen struinen naar mooie items van dit merk en ik kan je zeggen dat ik blij verrast was!

donderdag 10 januari 2013

QUOTES #02: SARCASM

Ik sta best bekend om mijn sarcasme, volgens mij siert mij dat.
Als je in gesprek bent met iemand en je komt er achter dat iemand ook sarcastisch is, dan maakt het het gesprek veel leuker.

Vorig jaar had ik een boekje gekocht: 'Het sarcastisch woordenboek' van James Napoli en hij is echt heel grappig en herkenbaar, vooral zijn voorwoord:
'Wie waardering kan opbrengen voor sarcasme behoort tot een zeldzame soort, maar dat zal de rechtgeaarde sarcast (die zich weinig gelegen laat liggen aan de gevoelens van anderen) niet interesseren. Hij of zij kent slechts twee drijfveren: provoceren en de waarheid achterhalen. Beide motieven geven anderen een ongemakkelijk gevoel. Een provocateur is niet altijd een gewenste gast tijdens chique diners, en wie humor gebruikt om te achterhalen wat mensen echt denken maakt zich al evenmin populair.
Maar jij, die door het simpele feit dat je dit boek in je trillende handen hebt genomen erelid bent geworden van het Nationaal Sarcastisch Genootschap, streeft niet naar populariteit. Nee, je bent een pionier die zich niet laat weerhouden door fatsoensnormen en die altijd bereid is een luchtbel van valse schijn door te prikken.'

woensdag 9 januari 2013

EEN TAART MET EEN VERHAAL

Toen wij 22 december 2012 terugreden vanuit Antwerpen, was ik mijn tijdlijn aan het bekijken op Facebook.
Iemand had een nieuwsbericht van nu.nl gedeeld waarin stond dat een meisje van 6 jaar was omgekomen bij een brand in Hoogeveen. Omdat er 'Hoogeveen' in stond, werd ik meteen nieuwsgierig en begon het bericht te lezen. Dat nieuwsbericht kan je hier lezen.

Omdat het een kind was, raakt zo'n bericht mij heel erg, ze had nog een heel leven voor zich. Wat als ons het zou overkomen? Wat zou ik doen?
Op de foto's zag ik dat het dicht bij ons in de buurt was, wat een ramp!! Ik klikte het bericht weg en het bleef nog wel door mijn hoofd spoken.

Toen we onze huissleutel gingen ophalen bij de buurman, kwam de brand ter sprake. Mijn man en ik vertelden dat we op de hoogte waren door het berichtje op Facebook, maar hij vertelde dat het het nichtje was van onze andere buren......ik was toen echt geschrokken! Ik vond het al heel erg, maar nu komt het toch dichterbij omdat het een nichtje is van de buren die je bijna dagelijks spreekt en die zelf ook een kindje hebben. Ik dacht aan de, toen, aankomende feestdagen....hoe hun en hun familie dat zouden beleven. Ik dacht aan wat ik moest zeggen als ik ze zou zien. Die nacht had ik heel slecht geslapen, want het bleef maar in mijn hoofd spoken, ik kon er moeilijk mee omgaan....ik ben soms zo'n emotionele muts!
De volgende dag had ik gelijk een condoleance kaart gekocht, dat was ook zoiets vreemds: iedereen stuurt elkaar rond die tijd kerstkaartjes, maar ik verstuurde een condoleance kaart. Tja...dat was het minste wat wij konden doen...dacht ik op dat moment.

NEW KID IN TOWN

De kleur koper is een upcomming kleur in het interieur, maar hierbij geldt wel: less is more!

Je moet het natuurlijk niet overdrijven, maar met de juiste styling is het een mooie aanwinst voor jouw interieur. Een mooie koperkleurige lamp is soms al genoeg.

Durf jij het aan?

dinsdag 8 januari 2013

INSPIRATION: PISTOL BOOTS

De pistol boots staan al een tijdje op mijn wishlist en ik weet ook hoe ik het zou combineren.

Natuurlijk ben ik weer op Polyvore aan de slag gegaan en heb een outfit samengesteld.
Are You Ready Boots


maandag 7 januari 2013

2013 WISHLIST: FASHION

Eergisteren had ik jullie mijn wishlist qua interieur laten zien en vandaag is mijn fashion wishlist aan de beurt.

Mijn goede voornemen voor 2013 (en waarschijnlijk ook de jaren erna) is dat ik minder onnodige aankopen wil ga doen, want die belanden binnen de kortste keren toch op marktplaats en dat is zonde van het geld toch?

Daarom heb ik zeer goed nagedacht over de volgende wishlist. Ik wil wat meer basic aankopen doen en af en toe een wat meer uitgesproken aankoop.zondag 6 januari 2013

FAVORITES: RIVERDALE SPRING SUMMER '13

Op de één of ander manier heb ik een zwak gekregen voor Riverdale en ook nu heeft de nieuwe voorjaars-/zomercollectie mij weten te boeien.Deze collectie hebben ze onderverdeeld in drie collectie: Rockin' Romance, Taste en Days.
Ik moet wel zeggen dat ik niet alles mooi vind, daarom heb ik de mooiste items eruit gepikt en op een rijtje voor jullie gezet. Ik ben benieuwd wat jij van de collecties vindt en wat jij überhaupt van het merk Riverdale vindt.

zaterdag 5 januari 2013

U VRAAGT....WIJ ZOEKEN

Naar aanleiding van mijn post van vanochtend, kreeg ik via Facebook de vraag waar het zwarte schaaltje met hartjes te koop is. In eerste instantie zei ik dat ik het niet wist, want ik had de foto van Pinterest gehaald. Maar ik werd er ook wel nieuwsgierig naar en ben op Google gaan zoeken.


Het servies is onderdeel van Rosslab en is gesitueerd in Californië in de Verenigde Staten. De oprichter en eigenaresse van het merk heet Rossella Manzini, zij is opgegroeid in Italië. Zij maakt al het keramiek met de hand en met veel liefde, van het begin tot het einde.

2013 WISHLIST: INTERIOR

Een nieuw jaar, een nieuwe klussenlijst.

Ook al zijn sommige klussen van 2012 nog niet opgepakt, dat wil niet zeggen dat ik niet een nieuwe lijst voor 2013 kan opstellen. Sommige klussen gaan mee van vorig jaar gaan mee naar dit jaar en sommige schrap ik.
Heel veel overbodige accessoires heb ik al verkocht of weggegeven, maar er zijn nog genoeg spullen die mij in de weg staan. Ik wil meer overzichtelijk interieur met niet al te veel prullaria. Er zijn/gaan veel dingen weg, maar uiteraard heb ik ook nog wat dingen die op mijn wishlist staan.vrijdag 4 januari 2013

OEPS.....BETTER LATE THAN NEVER!!

Ik had een post klaarstaan waarin ik iedereen een gelukkig nieuw jaar toewenste, maar ik had het nooit gepubliceerd hahaha....
Dus hierbij wil ik iedereen een gelukkig nieuw jaar toewensen and may all your dreams come true :)