maandag 14 januari 2013

OPERATION PLAYROOM

Toen wij onze huidige woning een aantal jaren geleden kochten, was de ruimte van de speelkamer een schuur/berging. Tot voor kort (twee jaartjes volgens mij) hadden wij het verbouwd tot een speelkamer voor de kinderen, waar ze een dvdtje konden kijken, op de Nintendo WII konden spelen, Lego bouwwerken konden maken en het grootste voordeel was dat ik al dat speelgoed niet in de woonkamer had liggen :)

Ik had afgelopen week bedacht dat we die kamer weer eens flink onder handen kunnen gaan nemen, want ik vind het een saaie kamer en het kan wel wat pit gebruiken. De muren zijn nu nog taupe met witte sierlijsten aan het plafond en hoge plinten. De sierlijsten en plinten die blijven wel, maar qua kleur wordt het een meer frissere en edgy sfeer wat bij een speelkamer past.
Mijn inspiratie heb ik gehaald van Pinterest en ben op zoek gegaan naar de Scandinavische zwart/witte sfeer en ohhhhhhhhhhhhh wat kwam ik veel moois tegen.
Iedereen kent 'm bijna wel: de Ektorp bank van Ikea. Wij hebben ook zo'n bank in de speelkamer staan met een Blekinge witte hoes. Wat zo makkelijk is aan de Ektorp banken, is dat de hoezen verwisselbaar zijn en daarom ook makkelijk de wasmachine in kan, met kinderen is dat dus ideaal.
Dit wordt het kleurenpalet voor de kinderkamer:De okergele kleur en de twee tinten grijs gebruik ik dan als kleuraccenten, want zwart en wit worden de hoofdkleuren.
Deze kinderkamers/speelkamer hebben mij enorm geïnspireerd, prachtig zijn ze hè?


Aankomend weekend gaan wij een begin maken met de speelkamer, het leegruimen wordt denk ik de grootste klus....de kringloopwinkel zal blij met ons zijn!
Van het eindresultaat maak ik natuurlijk foto's en maak ik een topic van....maar zover is het nog lang niet, wish me luck!!! xo

4 opmerkingen:

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo