Italië kent veel typische gerechten. Als we aan Italië
denken, dan zijn pizza en pasta de eerste gerechten waar we vaak aan denken. Italië kent nog veel meer
lekkere recepten en vaak zijn ze niet eens zo moeilijk om zelf te maken. Gnocchi
is daar een goed voorbeeld van, maar je kunt ook zelf een vakantie naar Italië
boeken, bijvoorbeeld bij
Charme&Quality. Dan kun je tijdens je vakantie ideeën opdoen voor
nieuwe recepten.
Gnocchi is een typisch Italiaans gerecht. Het wordt in veel vegetarische
gerechten gebruikt. Je kunt het net zoals pasta in de meeste winkels kant en
klaar kopen, maar je kunt het ook best makkelijk zelf maken. Gnocchi wordt in
Italië vaak met een tomatensaus of kaassaus gegeten.
Gnocchi is het makkelijkst te maken met aardappel, maar er
zijn veel varianten te bedenken. De meeste families kennen hun eigen unieke
recept. Als je een vakantie
boekt in een authentieke agriturismo, dan verblijf je op een boerderij in
Italië bij een gastheer of vrouw. Vaak willen zij jou wel een kijkje in hun
keuken geven. Zo leer je tijdens je vakantie echt Italiaans koken.
Gnocchi maken
Shoppinglist
Voor 4 personen:
1 kg bloemige aardappelen
30 gr boter
250 gr bloem
2 eieren
1 kg bloemige aardappelen
30 gr boter
250 gr bloem
2 eieren
Bereiding
·
Schil, kook en pureer de aardappelen.
·
Klop de eieren los en roer deze met de boter en
bloem door de aardappelpuree.
· Laat het
mengsel afkoelen .
·
Bestuif een stuk van het aanrecht met bloem en
verdeel het mengsel hierop in twee delen.
·
Maak van beiden stukken deeg een lange rol en
snijd deze in kleine stukjes.
·
Druk de stukjes aan met een vork.
·
Kook ze nu in kleine porties gaar in ongeveer
twee minuten. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven.
·
Even uit laten lekken en serveren met een
lekkere kaassaus of tomatensaus.
In samenwerking met www.charmequality.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo