vrijdag 2 augustus 2013

RECEPT: SOMETHING REFRESHING

Op warme dagen zoals vandaag snak ik altijd naar een hazelnoot frappuccino van Starbucks en dan het liefst zonder koffie, echt te lekker! Helaas zit de dichtstbijzijnde Starbucks in Groningen, daarom kwam ik op het idee om zelf een frappuccino te maken. Na wat experimenteren is het toch aardig gelukt :)





S H O P P I N G L I S T
voor 2 frappuccino's

2 kopjes ijsklontjes

1 kop melk

2 eetlepels suiker

3 eetlepels siroop (bijv. hazelnoot, caramel, vanille), van Douwe Egberts vind ik het lekkerst

kant en klare slagroom


B E R E I D I N G

- Doe het ijs, melk, suiker en siroop in de blender en mix het tot een glad mengsel. Let er wel op dat er geen grote stukken ijs in zitten, het is zo vervelend om een stuk ijs in je rietjes te hebben die de boel ophoudt.

- Giet het mengsel in twee grote glazen en en garneer met een flinke toef slagroom.

Tip: Als je van een echte koffiesmaak houdt, dan kan je er een scheutje afgekoelde espresso (naar smaak) toevoegen voordat je het geheel gaat mixen.




2 opmerkingen:

  1. Doe toch effe normaal man! Moet ik weer aankomen ofzo?! Te gek dit receptje, ga ik lekker toch proberen ^_^ ik holla als t zover is! merciii :D x

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo