vrijdag 1 maart 2013

EAMES OR TOLIX STYLE?

Onze eetstoelen had ik vorige week vrijdag op marktplaats.nl gezet en afgelopen week had ik ze verkocht tegen een heel mooi prijsje.
Aan onze eettafel hadden wij twee rustic rattan fauteuiltjes van Riviera Maison en aan de andere kant een houten klepbank. Nu die twee fauteuiltjes weg zijn, ben ik op zoek naar andere eetstoelen.

Ik heb twee modellen op mijn wishlist staan:

De Eames dining heigt chair met een wooden base (met of zonder armleuning):

En de Tolix chair zonder armleuning:Natuurlijk wel een replica van de originele designs, want het moet wel betaalbaar blijven hè.
Het zijn twee verschillende modelen en stijlen waar ik uit 'moet' kiezen en dan weet ik ook niet of ik het in het wit of zwart wil. Mijn voorkeur gaat uit naar wit icm een zwart bont velletje, maar zwart is ook leuk met een wit bont velletje....miss Twijfelkont is weer bezig hoor!

Waar ik ook over twijfel is het aantal stoelen. Wij hadden dus twee fauteuiltjes aan de ene kant en een klepbank aan de andere kant. Het lijkt mij wel leuk om vier dezelfde stoelen aan onze grote tafel te zetten, zodat het geheel niet te rommelig oogt. Maar voor een speels (en hopelijk niet rommelig) effect lijkt het mij ook wel aardig om weer twee stoelen aan de ene kant te zetten en aan de andere kant de klepbank te houden....maar dan moet de klepbank wel geverfd worden, aangezien die old white is en dat niet staat bij ons nieuwe interieur.

Het valt allemaal niet mee, maar ik wil deze week een besluit maken....wat lijkt jullie het mooiste staan?
Elke mening wordt uiteraard zeer op prijs gesteld :)


bron van de afbeeldingen: divers op pinterest.com

4 opmerkingen:

 1. Ik vind de stoelen met armleuning mooier staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw mening...ik heb de knoop doorgehakt, maar dat zie je binnenkort op mijn blog! xo

   Verwijderen
 2. Wit heeft ook mijn voorkeur of de gegalvaniseerde uitvoering. Ik ben ook helemaal verlieft op de tolix stoelen en krukken. Begin met twee zou ik zeggen en dan zien oe het staat. je hebt ze ook met een houten zitting, is dat wat misschien?
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Miriam, bedankt voor jouw reactie!
   Ondertussen heb ik al nieuwe stoelen, bekijk ze http://charlysstyleoflife.blogspot.nl/2013/04/nieuwe-aanwinst-chair.html :)
   Maar ik heb nog steeds wel een Tolix krukje op mijn wishlist staan.
   xo

   Verwijderen

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo