donderdag 6 december 2012

THE DAY AFTER....

Het is 6 december, de dag na Sinterklaas..... Dat betekent dat ons huis normaal gesproken meteen omgetoverd wordt in kerstsfeer....Ik hou d'r zooooo van! Pakjesavond was zeer geslaagd, iedereen was tevreden....maar ik ben blij dat we ons nu kunnen richten op kerst.
Aangezien mijn man en ik deze maand veel aan het werk zijn, moet het omtoveren wachten tot het weekend, tot die tijd kan ik mijn spaarzame vrije minuten besteden aan inspiratie opdoen voor ons kersthuis.

Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen en van Pinterest een geweldige site waar je je eigen moodboard kan maken met verschillende thema's, van interieur tot mode en van heerlijke recepten tot huisdieren..... The sky is the limit!
Als je hier rechts op het Pinterest icoontje klikt, dan kom je gelijk op mijn profiel met al mijn moodboards. Tevens kan je mij volgen, zodat je op de hoogte bent als ik een nieuwe foto pin.

Hieronder heb ik een selectie gemaakt van mooie inspirerende foto's van interieurs in kerstsfeer.

Dit jaar is het een trend om zelf kerst-ornamenten te maken van klei of hout versiert met leuke stempels.Ook zien we dit jaar dat de houten kerstboom een ware trend wordt! De boom kan gemaakt worden van sloophout, takken uit het bos of vuren hout. Je kan het hout bewerken met een dekkende verf of een wax, zodat het het hout een mooie waas krijgt maar de houtnerf wel zichtbaar blijft of je kan het hout onbewerkt laten voor een robuust effect. Op de laatste foto is het hout bewerkt met krijtbordverf, zodat je zelf mooie woorden op de 'takken' kunt schrijven.

Ik ga proberen een houten kerstboom te maken voor in de keuken, ik heb al een plek in gedachten....hopelijk lukt het en anders hebben we genoeg hout voor de vuurkorf.

Waar haal jij jouw kerst-inspiratie vandaan?1 opmerking:

  1. Hoi Char, het ziet er allemaal weer leuk uit he op die foto's!krijg echt zin in de kerst nu hahaha
    we gaan looooooooooooooooooooooos!!!


    groetjes Sas x

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo