zondag 15 september 2013

REPORT: MTB MASTERCLASS PHOTOGRAPHY & STYLING

Donderdag 12 september 2013 was het zover, de eerste Meet the Blogger Masterclass en ik was daar bij. Aangezien ik nog geen jaar aan het bloggen ben, vond ik het best spannend en ik wist niet wat ik ervan moest verwachten.
De masterclass werd gehouden in de Toonkamer, een prachtig pand waar interieur collecties worden gepresenteerd, niet om te kopen maar om te beleven, voelen en natuurlijk te bekijken. Een fijne locatie om inspiratie op te doen.

We werden ontvangen met koffie, thee en overheerlijk gebak...die calorieën werden meteen weer verbrand tijdens de styling masterclass ;)
Een groep van ruim 40 enthousiaste dames werd verdeeld over twee groepen, de ene groep begon aan de masterclass styling die werd gegeven door Anouk Brands van AnoukB Styling en de andere groep begon aan de e fotografie masterclass die werd gegeven door Wendy van Woudenburg van beeldSTEIL. Twee inspirerende teachers, ik ben groot fan van hun werk!

Ik zat in de eerste groep die deel nam aan de styling masterclass.
Anouk gaf aan dat ze ons niet geen pamperen, omdat het werk van een stylist nou eenmaal niet zo in elkaar steekt. Je hebt te maken met deadlines, klanten die zich op het laatste moment bedenken, producten die niet geheel naar jouw eigen smaak zijn, etc. Ze liet er dus geen gras over groeien en we mochten vrijwel meteen een moodboard gaan maken met behulp van een zomerse editie van VT Wonen en Delicious Magazine, dat was al een uitdaging want het thema van de moodboard was 'Easy winter'
Anouk gaf als boodschap mee om authentiek te blijven, kopiëren is makkelijk, maar blijf dichtbij jezelf! Daardoor kan je je onderscheiden en creëer je een eigen stijl, blijf je interessant en ben je niet één uit duizenden. Een mooie boodschap om te onthouden.
Vervolgens moesten we een locatie zoeken om onze moodboard om te zetten naar een daadwerkelijk gestylede set. Wat een uitdaging!! Normaal gesproken denk ik er uren (soms dagen) over na hoe ik iets voor mijn blog op de foto ga zetten en nu had ik een deadline. De nodige calorieën had ik verbrand :)
Als opdracht kregen we ook mee om één item van uit te kiezen voor een ander van HK Living (dat was geen straf natuurlijk) en een muts van YAYA moesten we verwerken in de set. Anouk had de dag voor de masterclass alle deelnemers een mail gestuurd dat ze een persoonlijke item moesten meenemen, zonder erbij te vermelden wat we daarmee gingen doen. Bleek dus dat ook dat item verwerkt moest worden in de set.

Na een heerlijke lunch mocht de groep waar ik in zat deelnemen aan de masterclass fotografie.
Wendy gaf een hoop tips, die ik allemaal had genoteerd in mijn notitieboekje...die probeer ik ook toe te passen tijdens het fotograferen. Ze gaf ook aan dat ook zij graag foto's maakt met de Iphone 5 (naast haar geweldige collectie spiegelreflexcamera's), aangezien daar een prima camera op zit. Tevens liet zij een speciale Iphone lens kit zien, een leuke gadget die ik ook zeker ga aanschaffen.
Wendy gaf ook tips over het gebruik van achtergronden, aangezien niet iedereen een witte muur en/of vloer heeft, daarom kan je gebruik maken van een rol behang of een rol tekenpapier van Ikea. Voor wat kleinere items ga ze als tip om een Eames stoel te gebruiken, dat vond ik wel grappig omdat ik dat zelf ook af en toe doe.
Maar ook op het gebied van o.a. lenzen, statieven, reflectieschermen gaf Wendy heel veel tips. Ik vond het echt een nuttige masterclass met bruikbare tips, want ik wil graag van de automatische stand af.
Toen was het tijd om de set af te stylen en te fotograferen met behulp van de tips die we hadden opgedaan gedurende beide masterclasses. De 'opdrachtgever' was VT-wonen, daarom moest de uiteindelijke foto wel VT-wonen waardig zijn. De Toonkamer stond natuurlijk vol met prachtige items die gebruikt konden worden en iedereen maakte daar ook gretig gebruik van.
Het was leuk om te zien hoe creatief iedereen te werk ging, ook de verschillende stijlen waren duidelijk merkbaar. Tevens viel het mij op dat niet alleen hobby bloggers zoals ik aanwezig waren, maar ook stylisten, interieuradviseuses en webshop eigenaren die allemaal hun eigen foto's willen gebruiken op hun website in plaats van foto's te gebruiken van het wereld wijde web.2 opmerkingen:

  1. Wat heb je dat leuk uitgebreid beschreven. Een fantastische dag zo te lezen en erg leerzaam. Kan me voorstellen dat het best lastig is om direct onder tijdsdruk aan de slag te gaan. Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat moet dat een heerlijke en vooral leerzame dag zijn geweest. Leuk om je te lezen.
    Lieve groet,
    Henny

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je mijn blog hebt bezocht, een eventuele reactie wordt zeer op prijs gesteld! xo